Nutriční hodnoty (Erteple po Bzenecku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 415 kJ / 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,65 g |
| Tuky | 30,79 g |
| – nasycené | 7,41 g |
| – nenasycené | 14,25 g |
| –– mononenasycené | 11,27 g |
| –– polynenasycené | 2,98 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 11,08 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 497 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 31,70 g |
| – cukry | 7,99 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 předem uvařené erteple | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín celý | Kmín | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
| sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové |