Nutriční hodnoty (Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,39 g |
| Tuky | 112,61 g |
| – nasycené | 63,29 g |
| – nenasycené | 41,26 g |
| –– mononenasycené | 35,88 g |
| –– polynenasycené | 5,39 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 41,26 g |
| – cukry | 20,45 g |
| ––– laktóza | 10,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) | Houska pšeničná | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 60 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) | Pórek čerstvý | |
| 100 g 100 g gorgonzoly | Gorgonzola | 100 g |
| 50 g 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| černý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 malé hovězí žebro | Hovězí žebra | |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 malé rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |