Nutriční hodnoty (Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 58,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,39 g |
Tuky | 112,61 g |
– nasycené | 63,29 g |
– nenasycené | 41,26 g |
–– mononenasycené | 35,88 g |
–– polynenasycené | 5,39 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 41,26 g |
– cukry | 20,45 g |
––– laktóza | 10,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 housky z předešlého dne (i starší, zachovalé) | Houska pšeničná | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
60 60 g pórku (asi 15 cm bílé části) | Pórek čerstvý | |
100 g 100 g gorgonzoly | Gorgonzola | 100 g |
50 g 50 g sýra comte nebo edamu (možno nahradit eidamem 40%) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
černý pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 malé hovězí žebro | Hovězí žebra | |
1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 malé rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
nové koření | Nové koření | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |