Nutriční hodnoty (Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,88 g |
| Tuky | 35,34 g |
| – nasycené | 2,96 g |
| – nenasycené | 30,68 g |
| –– mononenasycené | 21,05 g |
| –– polynenasycené | 9,64 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 34,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 92,80 g |
| – cukry | 54,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 silnější plátky vepřové krkovice | Vepřová krkovice | |
| čerstvě drcený pepř (nebo pepřové koření) | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 menší svazek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje (nebo sádla) | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 2 cibule (nejlépe červené) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 kg 1 kg bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
| 2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
| 400 ml 400 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 400 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce pomerančového džemu | Marmeláda pomerančová | |
| 5 cm 5 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa (či citronové šťávy) | Ocet vinný bílý | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| olej (nebo jiný tuk) | Olej řepkový |