Nutriční hodnoty (Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,88 g |
Tuky | 35,34 g |
– nasycené | 2,96 g |
– nenasycené | 30,68 g |
–– mononenasycené | 21,05 g |
–– polynenasycené | 9,64 g |
––– omega 3 | 2,71 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,80 g |
– cukry | 54,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti (i s kostí) | Vepřová krkovice | |
čerstvě drcený pepř (pepř lze nahradit pepřovým kořením) | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 menší svazek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
3 lžíce 3 lžíce oleje nebo sádla | Olej řepkový | 33 ml |
2 2 cibule nejlépe červené | Cibule čerstvá | 140 g |
1 kg 1 kg bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
400 ml 400 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 400 ml |
4 lžíce 4 lžíce pomerančového džemu | Marmeláda pomerančová | |
5 cm 5 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce bílého vinného octa (či citronové šťávy) | Ocet vinný bílý | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
olej (nebo jiný tuk) | Olej řepkový |