Nutriční hodnoty (Jablkové knedlíky od tetičky Labajky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 873 kJ / 926 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,12 g |
| Tuky | 11,29 g |
| – nasycené | 2,83 g |
| – nenasycené | 5,31 g |
| –– mononenasycené | 3,15 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 18,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 169,90 g |
| – cukry | 49,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160 g 160 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 160 g |
| 500 g 500 g strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| kůra z poloviny citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| strouhanka na zahuštení (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| máslo na polití | Máslo kravské |