Nutriční hodnoty (Hovězí loupaná plec na víně po italsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 313 kJ / 792 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,06 g |
| Tuky | 2,17 g |
| – nasycené | 0,78 g |
| – nenasycené | 1,23 g |
| –– mononenasycené | 0,32 g |
| –– polynenasycené | 0,91 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 30,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 61,12 g |
| – cukry | 19,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-800 600-800 hovězí loupané plece | Hovězí plec | |
| 700 ml 700 ml červeného vína (těžšího) | Víno červené suché | 700 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 celeru (nebo 2-3 stonky řapíkatého celeru) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 paličky 1/2 paličky česneku (neoloupané) | Česnek čerstvý | 40 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| kousek kousek celé skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 lžička 1 lžička celého hřebíčku | Hřebíček | 5 g |
| snítka snítka čerstvého rozmarýnu (nebo 1 lžička sušeného) | Rozmarýn čerstvý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| olivový olej (extra virgn) | Olej olivový | |
| hovězí vývar (k naředění omáčky) | Vývar hovězí |