Nutriční hodnoty (Těstovinový salát s česnekem, rajčaty a mozzarelou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 660 kJ / 3 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,76 g |
| Tuky | 139,44 g |
| – nasycené | 46,55 g |
| – nenasycené | 88,91 g |
| –– mononenasycené | 76,39 g |
| –– polynenasycené | 12,52 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 39,14 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,38 g |
| Sacharidy | 453,94 g |
| – cukry | 51,43 g |
| ––– laktóza | 24,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin (vrtule) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| 4 lžíce 4 lžíce extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 80 ml |
| 4 4 velká zralá rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 2 2 rozetřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jemně nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 375 g 375 g sýru (mozzarella) | Sýr kravský tvrdý 30% | 375 g |
| 6 listů 6 listů čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |