Nutriční hodnoty (Slavonické koláčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 036 kJ / 3 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 174,67 g |
| – nasycené | 45,04 g |
| – nenasycené | 121,00 g |
| –– mononenasycené | 82,34 g |
| –– polynenasycené | 38,66 g |
| ––– omega 3 | 2,58 g |
| Vláknina | 21,40 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 406,85 g |
| – cukry | 48,85 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 dkg 8 dkg droždí | Droždí pekařské lisované | 80 g |
| 0,25 l 0,25 l vlažného mléka (může být i méně) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 0,5 kg 0,5 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g tuku - rozehřát (Hera, Stela ...) | Margarín | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |