Nutriční hodnoty (Štrúdl (z domácího těsta))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 601 kJ / 1 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 41,56 g |
| – nasycené | 10,12 g |
| – nenasycené | 27,90 g |
| –– mononenasycené | 18,20 g |
| –– polynenasycené | 9,70 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 146,70 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 50 g 50 g změklého tuku (Hera) | Margarín | 50 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce vody | Voda | 63 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| cukr krupice (dle kyselosti jablek) | Cukr bílý | |
| 1 1 cukr vanilkový | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| ořechy | Vlašské ořechy |