Nutriční hodnoty (Rizoto s hlívou ústřičnou, se žampionky, bylinkami a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,28 g |
| Tuky | 43,78 g |
| – nasycené | 23,91 g |
| – nenasycené | 17,63 g |
| –– mononenasycené | 14,28 g |
| –– polynenasycené | 3,35 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 40,95 g |
| Cholesterol | 104 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,68 g |
| Sacharidy | 634,95 g |
| – cukry | 47,95 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g rýže | Rýže bílá | 750 g |
| 250 g 250 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
| 250 g 250 g žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 150 g 150 g nastrouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| houbové koření | Provensálské koření | |
| čerstvý pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| 1 KL 1 KL sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
| 1 Pl 1 Pl sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá |