Nutriční hodnoty (Kuličky z mletého masa v sýrovo - žampionové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 209 kJ / 2 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 137,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,02 g |
| Tuky | 165,32 g |
| – nasycené | 88,87 g |
| – nenasycené | 65,74 g |
| –– mononenasycené | 55,22 g |
| –– polynenasycené | 10,52 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 3,91 g |
| Cholesterol | 867 mg |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,54 g |
| Sacharidy | 36,15 g |
| – cukry | 18,43 g |
| ––– laktóza | 14,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mletého masa (míchané nebo jen vepřové) | Vepřový ořez | 300 g |
| 150 g 150 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 1,5 cm cca 1,5 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 22.5 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| solamyl | Bramborový škrob | |
| olej | Olej řepkový | |
| 6 6 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 120 g 120 g hermelínu | Hermelín | 120 g |
| 60 g 60 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bylinky - bazalka, petrželka, pažitka | Pažitka čerstvá |