Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Této výborné šťavnaté sekané dodává chuť dozlatova osmažená cibulka, česnek, majoránka a pažitka. Všechny suroviny smícháme a řádně prohněteme, můžeme se směsí i párkrát praštit. Díky tomu při pečení sekaná nepraskne.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

17. 7. 2016 21:01

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 216 kJ / 2 681 kcal
Bílkoviny197,72 g
Tuky175,14 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,43 g
Sůl3,14 g
Sacharidy74,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sekanou je potřeba pořádně propracovat, v tom tkví to tajemství, že nepraskne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

13. 3. 2023 08:57

:-)<3:yes::yes::-K

HanaHladikova127

25. 2. 2023 13:10

Výborná sekaná, dělám opakovaně. Děkuji za recept.

hosta hosta

2. 9. 2017 20:10

casino: dávám taky dost cibule - smažené, případně dávám i sušenou smaženou z Ikey:-) - dělám dost podobně;-)

casino casino

24. 7. 2016 21:26

No, já dávám více cibule:-)
Část cibule také smažím a ve výsledné chuti je to znát:yes:

Jana Remkova:
Pokud děláte sekanou bez strouhanky, rohlíků a podobně, tak pohromadě vám to bude držet i bez smetany...:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 7. 2016 18:02

Sekanou už jsem dělala snad na 100 způsobů, ale zatím jsem tedy nikde nedávala osmaženou cibulku a pravda je, že ani mléko nepřidávám. Poslední dobou dělám vlastně sekanou bez strouhanky, rohlíků a podobně. Přidávám šlehačku, nedávám ani vajíčko. Šlehačka to drží pohromadě. A jak píše yanull, taky s ní mlátím :-D. Tahle tvá sekaná vypadá skvěle :-8;-):yes:

yanull yanull

18. 7. 2016 06:23

Sekaná se mi líbí a mám také svoje triky;-). Maso dám umíchat do robotu, tím se mi krásně spojí, přidám do něj trochu studené vody a škrobu. Potřít se může i slabou vrstvou hořčice. Tím "praštěním" o misku či vál dojde k tomu, že se ze hmoty vyžene vzduch. Tak to dělám také u karbanátků. Přehazuji s tím z ruky do ruky a pěkně drží. :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výborná domácí sekaná dobrá domácí sekaná domaci sekana výborná domácí vepřová sekaná nadýchaná sekaná výborná sekaná domácí vepřová sekaná recept na domácí sekanou domácí sekaná recept nejlepší domácí sekaná výborná sekaná recept recept na výbornou sekanou sekaná se šlehačkou sekaná recept domácí sekaná se šlehačkou recept na sekanou nadýchaná domácí sekaná vyborná domácí sekaná recept aby sekaná nepraskla sekaná nastavovaná

Suroviny: maso mleté, cibule, olej, vejce, rohlík, česnek, mouka hladká, mléko, majoránka, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9YJ