Nutriční hodnoty (Houbová kefírovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 794 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 22,67 g |
| – nasycené | 8,80 g |
| – nenasycené | 7,42 g |
| –– mononenasycené | 5,23 g |
| –– polynenasycené | 2,18 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 0,99 g |
| Cholesterol | 539 mg |
| Sodík | 550 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 66,14 g |
| – cukry | 41,66 g |
| ––– laktóza | 36,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l kefíru (ideálně domácí) nebo podmáslí | Kefír | 1000 ml |
| 4 4 plné hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| Asi 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| Trochu Trochu vody (dle popisu v postupu) | Voda | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř – dle chuti | Pepř černý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1-2 1-2 vejce (lze vynechat) | Vejce slepičí | 105 g |