Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
| Tuky | 96,77 g |
| – nasycené | 49,05 g |
| – nenasycené | 46,41 g |
| –– mononenasycené | 39,95 g |
| –– polynenasycené | 6,46 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 8,95 g |
| Cholesterol | 108 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 88,30 g |
| – cukry | 80,49 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 ks 4 ks hovězích líček (po 150-200 g) | Hovězí líčka | |
| 100 g 100 g špeku (nejlépe domácího - z komína) | Špek | 100 g |
| 200 ml 200 ml černého piva (osvědčený je Kozel) | Pivo tmavé 10ᵒ | 200 ml |
| masový vývar (horký) | Vývar masový | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla (přepuštěného) | Máslo kravské | 15 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celerové bulvy (podle velikosti) | Celer bulva čerstvá | |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 60 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |