Srdíčka na smetaně

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod. PT1H00M 6 porcí Pokrmy z vnitřností 12 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

4 vepřová srdíčka
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
1 smetana
nové koření celé
pepř celý
bobkový list
sterilované okurky i s lákem
ocet
hladká mouka s vodou na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky.

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme srdíčka, podlijeme vývarem, provaříme, zahustíme hladkou moukou s vodou, provaříme dalších 10 minut.

  3. Ochutíme solí, trochou láku z okurek, na hrubém struhadle nastrouháme okurky cca 1/2 velké sklenice a promícháme. Dále nevaříme. Podlijeme smetanou.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Srdíčka na smetaně

  • Růžena Růžena(neregistrovaná)

    Budu dělat dnes poprvé dle vašeho receptu,ty okurky tam musí být? díky.:-)

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Děláme srdíčka+jazyk vepř na smetaně na kyselo a mohu vám jen doporučit jeto božský pokrm a nadýchaný knedlíček k tomu to nemá chybu.Je to jen pro gurmány!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Radka,ďakujem za recept,je to moc dobré:-*:-K:yes:+11 a fotka,robila som k tomu halušky.

    Odpovědět

  • Eliska Bacharka Eliska Bacharka

    Ahojky, tak jsem dnes vařila k obědu (přítel si vyžádal) :-) Ze zeleniny jsem měla jen mrkev -dala jsem 3ks, a kousek porku, povařila, jinak jsem dodržela postup. Jen bych asi příště ty okurky přece jenom nastrouhala na jemnější kousky. Dávám bodík, určitě příště znovu uvařím.

    Odpovědět

  • dago dago(neregistrovaný)

    diky za pomoc vařim to po prve doufam že se to povede.:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dávám bodík:yes:Je to fajn jídlo které máme moc rádi,když není srdíčko bývá z v.jazyků:-D

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Posílám bod! Takové omajdy milujeme! Dělám ji také, ty okurky tomu dávají takovou navinulou chuť. Super recept a není to ani drahé.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Iriska se svíčkovou to nemá nic společného ta zelenina je tam kvůli zeleninovému vývaru, ta se vyhazuje, je to smetanová omáčka ksyelejší chuti

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Takové omáčky taky milujeme. Je to taková falešná svíčková, ale dobrá :yes:+

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já bych to prubla hned!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to bych si také dala a hned;-):yes:+2.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Hned bych si dala;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo