Srdíčka na smetaně

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod. PT1H00M 6 porcí Pokrmy z vnitřností 12 názorů

513

Suroviny

4 vepřová srdíčka
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
1 smetana
nové koření celé
pepř celý
bobkový list
sterilované okurky i s lákem
ocet
hladká mouka s vodou na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdíčka uvaříme v zeleninovém vývaru s kořením. Vývar scedíme, zeleninu vyhodíme. Srdíčka očistíme od krve, tuku, pokrájíme na kostičky.

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme srdíčka, podlijeme vývarem, provaříme, zahustíme hladkou moukou s vodou, provaříme dalších 10 minut.

  3. Ochutíme solí, trochou láku z okurek, na hrubém struhadle nastrouháme okurky cca 1/2 velké sklenice a promícháme. Dále nevaříme. Podlijeme smetanou.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srdíčka na smetaně

  • Růžena Růžena(neregistrovaná)

    Budu dělat dnes poprvé dle vašeho receptu,ty okurky tam musí být? díky.:-)

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Děláme srdíčka+jazyk vepř na smetaně na kyselo a mohu vám jen doporučit jeto božský pokrm a nadýchaný knedlíček k tomu to nemá chybu.Je to jen pro gurmány!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Radka,ďakujem za recept,je to moc dobré:-*:-K:yes:+11 a fotka,robila som k tomu halušky.

    Odpovědět

  • Eliska Bacharka Eliska Bacharka

    Ahojky, tak jsem dnes vařila k obědu (přítel si vyžádal) :-) Ze zeleniny jsem měla jen mrkev -dala jsem 3ks, a kousek porku, povařila, jinak jsem dodržela postup. Jen bych asi příště ty okurky přece jenom nastrouhala na jemnější kousky. Dávám bodík, určitě příště znovu uvařím.

    Odpovědět

  • dago dago(neregistrovaný)

    diky za pomoc vařim to po prve doufam že se to povede.:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dávám bodík:yes:Je to fajn jídlo které máme moc rádi,když není srdíčko bývá z v.jazyků:-D

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Posílám bod! Takové omajdy milujeme! Dělám ji také, ty okurky tomu dávají takovou navinulou chuť. Super recept a není to ani drahé.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Iriska se svíčkovou to nemá nic společného ta zelenina je tam kvůli zeleninovému vývaru, ta se vyhazuje, je to smetanová omáčka ksyelejší chuti

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Takové omáčky taky milujeme. Je to taková falešná svíčková, ale dobrá :yes:+

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já bych to prubla hned!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to bych si také dala a hned;-):yes:+2.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Hned bych si dala;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuřecí srdíčka na smetaně vepřové srdíčko na smetaně veprove srdicka na smetane vepřová srdíčka na smetaně srdicko krutí srdce na smetaně krůtí srdíčka na smetaně kuřecí srdíčka na smetaně recept srdíčka recept srdíčka veprovesrdicko na smetane recepty ze srdíček recepty z vnitřností srdíčko na kyselo recept srdicko srdíčko recepty smetanová omáčka ze srdíček recept-srdíčko srdíčko recept vnitřnosti na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo