

Jemný kečup
Suroviny
- 4 kg rajčat
- 1,5 kg jablek
- 30 dkg cukru
- 4 velké cibule
- 1,5 dcl octa
- 5 kuliček nového koření
- 5 hřebíčků
- 2 lžičky sušené papriky
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička celého pepře
- 4 polévkové lžíce soli
- 1 bobkový list
- špetka zázvoru
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience vařit doměkka, pak přepasírovat (rozmixovat) a vařit do požadované hustoty. Horké nalít do sklenic. Nesterilujeme.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už přes 20 let, a zatím nám chutná nejvíc...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemný kečup
-
jana: Kečup nalévám do sklenek ještě vařící a vůbec nezavařuji ani neotáčím. Zabalím to do deky. Vydrží do dalšího roku. Max trochu ztmavne u vrchu, ale chuťově je v pořádku.
-
jak dlouho prosím vydrží kečup,když není zavařený,nemám žádnou zkušenost,děkuji
-
Neni nad poctivy domaci kecup