Nutriční hodnoty (Ždímaný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 649 kJ / 1 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,00 g |
| Tuky | 44,94 g |
| – nasycené | 24,87 g |
| – nenasycené | 16,60 g |
| –– mononenasycené | 14,01 g |
| –– polynenasycené | 2,59 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 369 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 250,45 g |
| – cukry | 71,85 g |
| ––– laktóza | 6,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 60 g 60 g cukru krystal | Cukr bílý | 60 g |
| 40 g 40 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 40 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/8 l 1/8 l vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový |