Nutriční hodnoty (Jablkáč s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 527 kJ / 1 799 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,91 g |
| Tuky | 51,10 g |
| – nasycené | 8,92 g |
| – nenasycené | 33,68 g |
| –– mononenasycené | 19,91 g |
| –– polynenasycené | 13,77 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 37,74 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 239,33 g |
| – cukry | 182,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 850 g 850 g jablek | Jablko čerstvé | 850 g |
| šťávu z 1 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 60 g 60 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 50 g 50 g loupaných mandlí | Mandle loupané | 50 g |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
| 50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
| celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| máslo | Máslo kravské | |
| mletý kokos na vymazání a vysypání formy | Kokos strouhaný |