Opičí buchty

Hella Kuchařka: Hella

asi 35 - 40 ks Moučníky , Kynuté 11 názorů

Suroviny

Těsto:
450 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
1/2 lžičky soli
1,5 lžíce sušeného droždí
300 ml teplé vody
Na posypání:
3 lžíce cukr krupice nebo krystal
citronová kůra z 1/2 citronu
Na polevu:
3 lžíce moučkového cukru
citronová šťáva z 1/2 citronu
Na potření:
3 lžíce rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu, stačí nechat 3 minuty propracovávat.

  2. Necháme kynout asi půl hodiny.

  3. Pak odebíráme z mísy lžící (stále jí "namáčíme" do mouky) kousky a tvoříme malé buchtičky velikosti pingpongového míčku, vkládáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a promazáváme rozehřátým máslem, aby se neslepily.

  4. Ideální je si rozehřáté máslo nalít do kompotové misky a buchtičky vždy jednou stranou do másla namáčet a pak je přikládat vždy k nenamočené straně.

  5. Necháme znovu asi 15 minut kynout.

  6. Pak potřeme i povrch máslem a posypeme cukrem promíchaným s citronovou kůrou.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut do růžova.

  8. Pak vyndáme a ještě horké zalijeme citronovou polevou, která se vsákne. Nejlepší jsou ještě trochu teplé. Pokud zbydou do příštího dne, nahřejte si je přikryté papírem v mikrovnce.

Poznámka

Pokud vám zbyde těsto, je možné ho zamrazit: vykynuté těsto zpracujeme do buchtiček, dáme na tácek aby se nedotýkaly, zamrazíme a pak sesypeme do sáčku a uchováme v mrazáku. Pak vyjmeme, necháme trochu rozmrazit (ne zcela) a pečeme.

Zdroj: Čarujeme.cz - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 030 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opičí buchty

  • Zuzulaaa Zuzulaaa

    Proč opičí???

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    :-p:-p:yes::yes:a je to v oblíbených.

    Odpovědět

  • janina3365 janina3365

    Rychlé,technologicky jednoduché a chuťově překvapivé, ale moc dobré. :-p Poctivě upečeno a už i snězeno;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    zuzun: Taky jsem si toho receptu včera všimla, ale tenhle je jiný, tady není vejce, mléko, koření atd. Ale i tenhle recept se původně jmenuje Opičí chléb. To víš, pokud se ten polotovar prodává mražený, jeho využití bude mít spoustu variant.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Juuuu vypadaji zrave! Na "Mamincinejch" je taky dnes recept na tyhle buchty, ale se skoricovym cukrem, postup je trochu jinej, obali se v tom cukru a pak se teprve pecou. Oboje jsou bozsky:yes: s citronovou prichuti mi to pripomina palacinky, ktery se tady jedi s citronem a cukrem:-p. "Vlhky, teply, krupavy a mekky" taky muzem:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Že by to konzumenti rozchytali žhavo ako opice?
    Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nakonec pocházíme z opic a své prapraprachutě holt nezapřeme ;-);-):-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dobrý název :-) Takže já jsem opice pak také:-) Jinak recept prima :yes::yes:+

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Hella: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Danca: No to nevím, v původním receptu se píše o tom, že "... opice mají rády sladký a kyselý, vlhký a teplý, křupavý a měkký a to všechno dohromady a ty buchty takový jsou". V Americe jsou prý velmi oblíbené. Asi proto, že je tam prodávají mražené jako polotovary a posypat je cukrem zvládnou i Američanky :-D

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Proč opičí???:-O Ale líbí se mi, mňam!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čarujeme recepty čarujeme.cz čarujeme opičí chléb opičí chleba www čarujeme čarujeme s papírem opičí koláč opičí chléb recept čarujeme cz opici maslo opičí řezy čarujeme. sk tipy buchty čarujeme .cz opičí chleba recept pečeme čarujeme opičí chléb, recept opičí carujeme nejlepší recepty