Opičí buchty

Hella Kuchařka: Hella

asi 35 - 40 ks Moučníky , Kynuté 10 názorů

Suroviny

Těsto:
450 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
1/2 lžičky soli
1,5 lžíce sušeného droždí
300 ml teplé vody
Na posypání:
3 lžíce cukr krupice nebo krystal
citronová kůra z 1/2 citronu
Na polevu:
3 lžíce moučkového cukru
citronová šťáva z 1/2 citronu
Na potření:
3 lžíce rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu, stačí nechat 3 minuty propracovávat.

  2. Necháme kynout asi půl hodiny.

  3. Pak odebíráme z mísy lžící (stále jí "namáčíme" do mouky) kousky a tvoříme malé buchtičky velikosti pingpongového míčku, vkládáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a promazáváme rozehřátým máslem, aby se neslepily.

  4. Ideální je si rozehřáté máslo nalít do kompotové misky a buchtičky vždy jednou stranou do másla namáčet a pak je přikládat vždy k nenamočené straně.

  5. Necháme znovu asi 15 minut kynout.

  6. Pak potřeme i povrch máslem a posypeme cukrem promíchaným s citronovou kůrou.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut do růžova.

  8. Pak vyndáme a ještě horké zalijeme citronovou polevou, která se vsákne. Nejlepší jsou ještě trochu teplé. Pokud zbydou do příštího dne, nahřejte si je přikryté papírem v mikrovnce.

Poznámka

Pokud vám zbyde těsto, je možné ho zamrazit: vykynuté těsto zpracujeme do buchtiček, dáme na tácek aby se nedotýkaly, zamrazíme a pak sesypeme do sáčku a uchováme v mrazáku. Pak vyjmeme, necháme trochu rozmrazit (ne zcela) a pečeme.

Zdroj: Čarujeme.cz - upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 703 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opičí buchty

  • klukodvody klukodvody

    :-p:-p:yes::yes:a je to v oblíbených.

    Odpovědět

  • janina3365 janina3365

    Rychlé,technologicky jednoduché a chuťově překvapivé, ale moc dobré. :-p Poctivě upečeno a už i snězeno;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    zuzun: Taky jsem si toho receptu včera všimla, ale tenhle je jiný, tady není vejce, mléko, koření atd. Ale i tenhle recept se původně jmenuje Opičí chléb. To víš, pokud se ten polotovar prodává mražený, jeho využití bude mít spoustu variant.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Juuuu vypadaji zrave! Na "Mamincinejch" je taky dnes recept na tyhle buchty, ale se skoricovym cukrem, postup je trochu jinej, obali se v tom cukru a pak se teprve pecou. Oboje jsou bozsky:yes: s citronovou prichuti mi to pripomina palacinky, ktery se tady jedi s citronem a cukrem:-p. "Vlhky, teply, krupavy a mekky" taky muzem:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Že by to konzumenti rozchytali žhavo ako opice?
    Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nakonec pocházíme z opic a své prapraprachutě holt nezapřeme ;-);-):-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dobrý název :-) Takže já jsem opice pak také:-) Jinak recept prima :yes::yes:+

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Hella: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Danca: No to nevím, v původním receptu se píše o tom, že "... opice mají rády sladký a kyselý, vlhký a teplý, křupavý a měkký a to všechno dohromady a ty buchty takový jsou". V Americe jsou prý velmi oblíbené. Asi proto, že je tam prodávají mražené jako polotovary a posypat je cukrem zvládnou i Američanky :-D

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Proč opičí???:-O Ale líbí se mi, mňam!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čarujeme recepty čarujeme.cz čarujeme opičí chléb opičí chleba www čarujeme čarujeme s papírem čarujeme cz opici maslo opičí řezy opičí koláč čarujeme. sk tipy buchty opičí chléb recept čarujeme .cz opičí chleba recept pečeme čarujeme opičí chléb, recept opičí carujeme nejlepší recepty

Zapomněl/a jsem heslo