Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: asi 35 - 40 ks

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 863 kJ / 3 313 kcal
Bílkoviny59,41 g
Tuky116,73 g
Vláknina20,25 g
Cholesterol332 mg
Sodík54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy496,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud vám zbyde těsto, je možné ho zamrazit: vykynuté těsto zpracujeme do buchtiček, dáme na tácek aby se nedotýkaly, zamrazíme a pak sesypeme do sáčku a uchováme v mrazáku. Pak vyjmeme, necháme trochu rozmrazit (ne zcela) a pečeme.

Zdroj: Čarujeme.cz - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Zuzulaaa

12. 5. 2020 18:55

Proč opičí???

klukodvody

7. 12. 2014 15:37

:-p:-p:yes::yes:a je to v oblíbených.

janina3365

14. 9. 2014 20:02

Rychlé,technologicky jednoduché a chuťově překvapivé, ale moc dobré. :-p Poctivě upečeno a už i snězeno;-)

Hella

2. 9. 2014 16:37

zuzun: Taky jsem si toho receptu včera všimla, ale tenhle je jiný, tady není vejce, mléko, koření atd. Ale i tenhle recept se původně jmenuje Opičí chléb. To víš, pokud se ten polotovar prodává mražený, jeho využití bude mít spoustu variant.

zuzun

1. 9. 2014 20:17

Juuuu vypadaji zrave! Na "Mamincinejch" je taky dnes recept na tyhle buchty, ale se skoricovym cukrem, postup je trochu jinej, obali se v tom cukru a pak se teprve pecou. Oboje jsou bozsky:yes: s citronovou prichuti mi to pripomina palacinky, ktery se tady jedi s citronem a cukrem:-p. "Vlhky, teply, krupavy a mekky" taky muzem:yes::yes:

magdalenka

1. 9. 2014 14:05

Že by to konzumenti rozchytali žhavo ako opice?
Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.:yes:

spagetka

1. 9. 2014 09:28

Nakonec pocházíme z opic a své prapraprachutě holt nezapřeme ;-);-):-D:-D:yes::yes:

pipre

31. 8. 2014 23:18

Dobrý název :-) Takže já jsem opice pak také:-) Jinak recept prima :yes::yes:+

Navir

31. 8. 2014 21:47

Hella: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Hella

31. 8. 2014 21:31

Danca: No to nevím, v původním receptu se píše o tom, že "... opice mají rády sladký a kyselý, vlhký a teplý, křupavý a měkký a to všechno dohromady a ty buchty takový jsou". V Americe jsou prý velmi oblíbené. Asi proto, že je tam prodávají mražené jako polotovary a posypat je cukrem zvládnou i Američanky :-D

Danca

31. 8. 2014 20:59

Proč opičí???:-O Ale líbí se mi, mňam!:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čarujeme recepty čarujeme.cz čarujeme opičí chléb opičí chleba www čarujeme čarujeme s papírem opičí koláč opičí chléb recept čarujeme cz opici maslo opičí řezy čarujeme. sk tipy buchty čarujeme .cz opičí chleba recept pečeme čarujeme opičí chléb, recept opičí carujeme nejlepší recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, sůl, droždí sušené, voda, cukr krupice, kůra citronová, cukr moučkový, šťáva citronová, máslo

TopRecepty.cz

Opičí buchty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2APW