Nutriční hodnoty (Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 767 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,80 g |
| Tuky | 1,56 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 0,75 g |
| –– mononenasycené | 0,30 g |
| –– polynenasycené | 0,45 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 40,50 g |
| – cukry | 13,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g žampionů nebo jiných hub | Žampion čerstvý | 350 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 sklenky 2 sklenky vody | Voda | 400 ml |
| 30 g 30 g želatiny | Želatina vepřová | 30 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku propláchnutých pokrájených zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| 200 g 200 g naložené zeleniny(květák, hrášek ,kukuřice, cokoliv) | Hrášek zelený | 200 g |
| 0,5 sklenky 0,5 sklenky octa | Ocet lihový | 100 ml |
| 2 2 čajové lžičky cukru | Cukr bílý |