Utopenci

Lendiiik Kuchařka: Lendiiik

pětilitrová láhev Studená kuchyně 18 názorů

Suroviny

2 kg méně tučných špekáčků
1,75 kg cibule
600 ml octa
1250 ml vody
120 g soli
1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře
3/4 polévkové lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
na špičku nože chilli
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev: Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr,olej, bobkový list a chilli a povaříme 2 minuty.

  2. Necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme, nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice prokládáme vrstvu špekáčků s vrstvami cibule až je lahev plná.

  3. Studený nálev nalejeme do sklenice a uzavřeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci

  • citruska1 citruska1

    Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:

    Odpovědět

  • Modest Modest

    :-Q zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik(autorka receptu)

    Minimálně týden by byl fajn.

    :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet;-),ale někdo už za 3dny udělá ochutnávku;-)je jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že;-):-D

    Odpovědět

  • anna anna (neregistrovaný)

    Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.

    Odpovědět

  • VĚRČA VĚRČA(neregistrovaný)

    OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT:-D

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik(autorka receptu)

    petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
    Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.

    Odpovědět

  • petrula petrula(neregistrovaná)

    ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
    :-O

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky. :-?

    Odpovědět

  • ruda43 ruda43

    Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu.;-) +:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • Lendiiik Lendiiik(autorka receptu)

    ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou;-) Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: utopenci utopenci recept recept na utopence utopence recept utopenci top recepty utopenci utopenec recept utopenci recepty recepty utopenci recepty utopenci ütopence recept recepty utopence utopenci top recepty jak udelat utopence recepty na utopence utopeci utopenci video pravý utopenci recept utopence utopenci video recept

Zapomněl/a jsem heslo