Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci

Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

10. 8. 2009 00:20

Suroviny

Porce: pětilitrová láhev

Nutriční hodnoty

Energie25 370 kJ / 6 064 kcal
Bílkoviny304,50 g
Tuky415,20 g
Vláknina115,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 64,56 g
Sůl160,00 g
Sacharidy249,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

citruska1 citruska1

11. 9. 2016 20:49

Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:

Modest Modest

10. 7. 2016 16:42

:-Q zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat

Lendiiik Lendiiik

19. 2. 2016 13:36

Minimálně týden by byl fajn.

:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 2. 2016 13:10

anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet;-),ale někdo už za 3dny udělá ochutnávku;-)je jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že;-):-D

anna

19. 2. 2016 13:00

Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.

VĚRČA

1. 4. 2015 20:33

OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT:-D

Lendiiik Lendiiik

15. 5. 2012 21:16

petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.

petrula

15. 5. 2012 18:07

ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
:-O

Tom

1. 12. 2011 17:59

Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky. :-?

ruda43

10. 2. 2011 19:11

Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..:-D

Paprika Paprika

3. 10. 2009 20:56

Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu.;-) +:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2009 09:00

Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.;-)

magdalenka magdalenka

10. 8. 2009 20:43

;-)

Lendiiik Lendiiik

10. 8. 2009 20:42

ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 8. 2009 12:06

Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou;-) Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci utopenci recept recept na utopence utopence recept utopenci top recepty utopenci utopenec recept utopenci recepty recepty utopenci recepty utopenci ütopence recept recepty na utopence utopenec utopenci top recepty recepty utopence recept utopenec utopeci jak na utopence jak udelat utopence utpenci

Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, olej, bobkový list, chilli

TopRecepty.cz

Utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQN9