Nutriční hodnoty (Omáčka z fazolových lusků bez mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 846 kJ / 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,06 g |
| Tuky | 3,07 g |
| – nasycené | 1,68 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,87 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 28,77 g |
| – cukry | 10,33 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g mražených fazolových lusků | Fazolky mražené | 180 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150 ml 150 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ocet (na dochucení) | Ocet lihový | |
| cukr (nebo umělé sladidlo) | Cukr bílý |