Nutriční hodnoty (Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 405 kJ / 2 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,25 g |
Tuky | 160,51 g |
– nasycené | 97,57 g |
– nenasycené | 57,46 g |
–– mononenasycené | 49,66 g |
–– polynenasycené | 7,80 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 714 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 315,75 g |
– cukry | 76,65 g |
––– laktóza | 8,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky (já použila pšeničnou celozrnnou jemně mletou) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
25 25 g práškového cukru (já použila 2 PL dia sladidla Clara) | Cukr bílý | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
strouhanka na posyp | Strouhanka pšeničná | |
500 500 g borůvek (na můj průměr talíře – 30 cm byla dávka dost, dala jsem jen asi 370 g) | Borůvky čerstvé | |
olej na vymazání formy | Olej řepkový | |
100 g 100 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
50 g 50 g cukru (já použila fruktózu pro diabetiky) | Fruktóza | 50 g |