Nutriční hodnoty (Jablečný beránek s medem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 752 kJ / 3 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,80 g |
| Tuky | 168,28 g |
| – nasycené | 97,13 g |
| – nenasycené | 61,41 g |
| –– mononenasycené | 53,06 g |
| –– polynenasycené | 8,35 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 369,20 g |
| – cukry | 229,07 g |
| ––– laktóza | 1,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 170 g 170 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 170 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 5 5 menších jablíček (nakrájených na malé kostičky) | Jablko čerstvé | 750 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| tuk a hrubá mouka na přípravu formy | Mouka pšeničná hrubá |