Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mazurek velikonoční)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie12 506 kJ /
2 989 kcal
Bílkoviny32,76 g
– z toho živočišné bílkoviny16,76 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,00 g
Tuky241,20 g
– nasycené49,54 g
– nenasycené172,22 g
–– mononenasycené89,44 g
–– polynenasycené82,78 g
––– omega 310,10 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 855 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy168,82 g
– cukry154,44 g
––– laktóza2,94 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2,5 sklenky 2,5 sklenky mouky hrubé Mouka pšeničná hrubá
3/4 sklenky 3/4 sklenky cukru moučka Cukr bílý 150 g
250 g 250 g Hery (nebo podobného tuku) Margarín 250 g
4 4 žloutky Vaječný žloutek 92 g
4 lžíce 4 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 60 ml
1 1 kypřicí prášek do pečiva Kypřící prášek
trochu trochu mandlového aroma nebo Amaretta Aroma mandlové
397 397 g (1 plechovka) kondenzovaného slazeného mléka Mléko kondenzované slazené
pikantní rybízová marmeláda (linecká,nebo povidla) Marmeláda z červeného rybízu
100 g 100 g vlašských ořechů - jádra Vlašské ořechy 100 g
1 hrst 1 hrst plátků mandlí na ozdobu Mandle loupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.