Nutriční hodnoty (Velikonoční dorty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 019 kJ / 4 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 65,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,26 g |
Tuky | 325,16 g |
– nasycené | 152,45 g |
– nenasycené | 153,26 g |
–– mononenasycené | 125,01 g |
–– polynenasycené | 28,25 g |
––– omega 3 | 6,53 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 2,23 g |
Sodík | 780 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 372,70 g |
– cukry | 236,10 g |
––– laktóza | 16,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
140 g 140 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 140 g |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce vaječného koňaku | Likér vaječný | 30 ml |
90 g 90 g moučkového cukru | Cukr bílý | 90 g |
1 1 vanilkový pudink Ole (za studena) | Puding v prášku | 40 g |
300 ml 300 ml studeného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
marcipán | Marcipán | |
potravinářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |