Nutriční hodnoty (Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 215 kJ / 2 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 251,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,20 g |
| Tuky | 37,47 g |
| – nasycené | 20,64 g |
| – nenasycené | 13,19 g |
| –– mononenasycené | 11,92 g |
| –– polynenasycené | 1,27 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 47,00 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 634 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 196,10 g |
| – cukry | 45,10 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
| 300 g 300 g cibule | Cibule čerstvá | 300 g |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 8 8 celých pepřů | Pepř černý | |
| 4 4 nová koření | Pepř černý | |
| 1 1 tmavé pivo | Pivo tmavé 10ᵒ | |
| hovězí bujón nebo vývar | Bujón hovězí | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 750 g 750 g brambory | Brambor zimní | 750 g |
| 250 g 250 g pastináku | Pastinák čerstvý | 250 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 dcl 2 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |