Nutriční hodnoty (Vaječná pomazánka s římským salátem, mrkví a okurkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 743 kJ / 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 24,78 g |
| – nasycené | 6,48 g |
| – nenasycené | 11,27 g |
| –– mononenasycené | 8,81 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 13,10 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 pěkné listy římského salátu | Salát římský čerstvý | |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu (já měla Choceňský) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| cca 10 cm 10 cm salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 KL 1 KL hořčice se zeleným pepřem | Hořčice kremžská | |
| sůl, pepř | Pepř černý |