Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba od Pavlínky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 2. 2017 20:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 447 kJ / 2 258 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky57,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy370,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

29. 5. 2017 20:22

Robila som chlieb presne podľa postupu, akurát som použila sušené droždie a preto vypadla príprava kvásku. Chlebík je dobrý, len mne chýba ražná alebo celozrnná múka. Mám radšej takéto chleby. Napriek tomu, že s ražnou je chlieb hutnejší, nabudúce by som ňou nahradila časť pšeničnej múky. Ale to je vec mojej chuti, to nemá s receptom nič spoločné.:-) Tento chlebík je dobrý. :-K;-)

Minehava Minehava

6. 3. 2017 07:33

janatka:
tohle je klasicky nehneteny chleba.
Olej tam není třeba.
A suché droždí je lepší protože ho nemusíme krmit cukrem. Těsto Musí kynout aspoň 3h. (Droždí suché dáváme do horké -Ale ne vařiči vody aby rychlo kynulo. Suché droždí snese vyšší teploty, čerstvé droždí vyšší teploty nesnese a musí kynout déle).

Má li chleba podíl žitne mouky musí se droždí dat do vlažné/chladné vody a MUSÍ kynout 12-18 hodin. 24h max. A odpočívat 2h po tvarování. Jinak bude jako guma (hutny těžký).

Chleba by se měl pect na 200c 30 min. POD POKLICI (v skleněné dvoj-misce (Pyrex) nebo litem kovovém hrnci. Lze použit i keramickou ohnivzdorNou mísu s vikem) vyndáme z trouby. Odstraníme pečící papír aby se vytvořila Kůrka i na spodu a pečeme 15min odkryty. Pak není třeba do bochniku pichat či jej potírat vodou nebo olejem. Zezlatne samo.
Není li Misa či hrnec s poklici pak pečeme na 180c 30 min potřit vodou a dopekat 15 min. Pod pekáč s bochnikem dat druhy pekáč s HORKOU vodou když se trouba předehříva aby byla v troubě para. Dáme li vodu studenou ve stejně době jako sazime chleba tak je nám úplně knicemu. Chleba vyleze s ultra-super krupavou kurkou... bude mít konzistenci kukuřičných chipsů. Ze začátku super na chuť ale po 5 kousnutích budete mít křupani dost.
Taky nedoporučuju buchtivy hranatý pekáč. Těsto vykyne do stran a budete mít dlouhou 2cm focacciu místo kulatého nadýchaneho bochniku.

Chleba přesto ze je z bílé mouky není "toustovy", má konzistenci zitneho bochniku ale chutná jako italská focaccia. Stridka je hustá a vlacna a Kůrka krupava. Není suchý jako veka a není jako vata (toustovy chleba). Přidejte rozmaryn a cesnek nebo rozinky a ořechy. Je skvělý a téměř bez práce!

amarcha amarcha

21. 2. 2017 20:23

Fotku určitě dodám, recept mám chviličku a pekla sem ho asi tak 3x jenže vždy narychlo před prací tak nebyl čas vyfotit při příštím pečení udělám. Zkoušela sem do něj přidat i část žitné mouky ale byl pak hodně hutný, s tímto množstvím mouky je hodně jemňounky a měkký a moc nám chutná. Díky za tipy :yes: Jako toastovy mi připadá jen když se peče v pekárně když ho dám do trouby tak je super.. :)

tejaja tejaja

21. 2. 2017 16:11

janatka: ;-) Nie každý má foťák, niekto nefotí z iného dôvodu. Ale každý môže recept vyskúšať, sfotiť a fotku pridať. ;-)

janatka janatka

21. 2. 2017 15:25

Tento receptík je jednoduchý a jen škoda, že není s fotkou, mě docela mrzí, když se přidávají recepty bez fotek.:-O Když peču chléb dávám do těsta i žitnou mouku nebo špaldovou atd... , tak nám chlebíky chutnají více, ale to je můj názor. Chlebík je spíše jako toastový z hladké mouky .;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba nechame chladnou hodinu domácí chléb - měkky-ne hutný olej do chleba dvoj kváskový žitný chléb hrnkovy nehneteny chleba domácí chleba do trouby za 24h

Suroviny: mouka hladká, voda, olej olivový, sůl, cukr, kvasnice, cibule, olej olivový

TopRecepty.cz

Chleba od Pavlínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWNN