Ušák pro J.R.

Suroviny

Králík
Játra králíčí
300 g Vepřový bok (záleží na velikosti ušáka)
150 g Slanina
koření na klobásy
Sůl
Citronová tráva
Vepřová tuková blána

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, osolíme a naklepeme přes folii.

  2. Kosti z králíka dáme vařit společně s citonovou trávou a uděláme si silný vývar na podlévání rolády.

  3. Maso spolu se slaninou a játry okořeníme jako na klobásy a semeleme. Naplníme plát masa z králíka a zarolujeme jako roládu, zavážeme provázkem, posypeme drceným kmínem a osolíme.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu cca 140°C do měkka za občasného přelévání vývarem z kostí a citronové trávy.

  5. Pečenou roládu necháme zchladnout, rozmotáme provázek, zamotáme do tukové blány a dáme zapéct do trouby na 180°C do zlatova.

  6. Štávu buď zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a provaříme nebo jednoduše lehce přihustíme hotovou jíškou.

Poznámka od kuchařky

Takto upraveného ušáka těžko někdo pozná jako králíčí maso.

Komentáře k receptu Ušák pro J.R.

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ušák hrnec roláda z králíka rolada yz králíka ušák kralik hrnce usak bez usak hrnec usak bez usak usak jan králík ušák krásný ušák ušák vepřový bok recept recept z králíka vepřový bok - jednoduchý recept