Nutriční hodnoty (Polévka z krevetového vývaru s nudlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 049 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,16 g |
| Tuky | 1,71 g |
| – nasycené | 0,46 g |
| – nenasycené | 1,16 g |
| –– mononenasycené | 0,31 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 26,89 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 36,40 g |
| – cukry | 9,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Zbytky vyloupaných krevet ( hlavičky, ocásky, krunýřky) | Krevety loupané | |
| 4 cm 4 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| sterilovaná kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
| sterilovaný hrášek | Hrášek zelený sterilovaný | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 PL 1 PL solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| 1 PL 1 PL rybí omáčky nebo sójové omáčky | Rybí omáčka | 15 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| instantní nudle | Nudle pšeničné |