Tmavý chléb se lnem

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 8 názorů

Suroviny

350 ml (g) vody
necelé 2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky oleje
lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
50 g mletého lněného semínka
9-10 g droždí
vrchovatá lžíce hustého kvásku (asi 100 g)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí.

  2. Chleba je prý výborný (pochvalovali si moji strávníci), s tmavou, pružnou střídou, a větším obsahem vlákniny – na to musí pamatovat rodiče malých dětí, které by to s vlákninou rozhodně neměly přehánět – než si jejich trávení na vlákninu pomalu zvykne.

  3. Lněné semínko si melu na kávomlýnku Bosch.

Poznámka

Zdroj receptu - http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tmavý chléb se lnem

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Už ho melu prakticky všude, kam ho dávám - výjimkou byly teď ty poslední semínkové bagety, ale tam jsem ho zas hodně dlouho předem namočila.
    http://www.toprecepty.cz/recept/42958-seminkove-pe...
    Taky by se neměl mlít do zásoby, raději vždycky namlít tu trochu čerstvou - stáním oxiduje a ztrácí cenné látky.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já melu lněné semínko od té doby, co jsem podle Tebe dělala lněné bagetky, tam to vysvětluješ perfektně :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lněné semínko máme rádi a tohle jsem o něm nevěděla, prima :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen:vďaka za rozšírenie obzorov...:-)):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: ano, má to důvod - několikrát jsem četla, že celistvé lněné semínko (velice zdravé a tělu prospěšné) naším zažívacím traktem projde téměř beze změny. Z pomletého toho využijem nesrovnatelně více;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen:veľmi pekné...ĺanové semienko používam, je zdravé a nám chutí napr. aj ak ním posypem omastené zemiaky pred pečením. Len sa pýtam - prečo melieš ľanové semeno, máš nejaký dôvod, alebo vám len proste to celé semiačko v chlebe vadí?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    srettka: díky:-K....i kdyby náhodou tekl, nepijem to :-D
    Zato pečivo jíme denně a kupujem opravdu velice výjimečně. Navíc - mě to pečení moc baví:-8 (variabilnost chutí...tvarů...to, jak divoké i šlechtěné kvasinky ochotně poslouchají atd.;-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Mě tak napadlo...vám teče redbull v potrubí? Čoveče ty pečeš jako ďábel:-)) člověk si nestačí utírat koutky u pusy:-) ty jsi pekařská bohyně ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept chleba z lněné mouky chléb z jogurtu a vlákniny recept na tmavý chléb recept na tmavý chleba lněná semena - chléb lněné semeno-recepty recept na chleb z vlakniny chleba z vlákniny chleb z vlakniny chleba za lněné a žitné vlákniny chléb z vlákniny a semínek toustový chléb z kvásku recept mleté lněné semeno do chleba? tmavy.chleb.z.chlebove.mouky já melu lněná semínka chleba z lněné vlákniny chléb z lněné a žitné vlákniny-recept recept na chléb ze lněné vlákniny celozrnný žitný chléb se lnem

Zapomněl/a jsem heslo