Nutriční hodnoty (Jahodové řezy s mascarpone krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 32 272 kJ / 7 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,40 g |
| Tuky | 534,65 g |
| – nasycené | 287,51 g |
| – nenasycené | 227,96 g |
| –– mononenasycené | 181,90 g |
| –– polynenasycené | 46,06 g |
| ––– omega 3 | 6,27 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 1,94 g |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 561,87 g |
| – cukry | 388,67 g |
| ––– laktóza | 31,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru moučka | Cukr bílý | 200 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 50 g 50 g kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 500 g 500 g mascarpone | Mascarpone | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 100 ml 100 ml vaječného likéru | Likér vaječný | 100 ml |
| 20 g 20 g želatiny | Želatina vepřová | 20 g |
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| 300 g 300 g mandarinkového kompotu | Mandarinka zavařená | 300 g |
| 1 1 instantní šlehačka v prášku | Šlehačka v prášku |