Nutriční hodnoty (Bramborový krém s řeřichou, medvědím česnekem a petrželkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 333 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,38 g |
| Tuky | 14,85 g |
| – nasycené | 8,17 g |
| – nenasycené | 6,57 g |
| –– mononenasycené | 3,54 g |
| –– polynenasycené | 3,03 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 26,07 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 216 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 68,77 g |
| – cukry | 23,55 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 vanička 1 vanička řeřichy | Řeřicha čerstvá | |
| 1 svazek 1 svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 250 g |
| 3 3 velké stonky petrželky | Petržel nať čerstvá | 240 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý |