Nutriční hodnoty (Perníková buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 096 kJ / 4 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,21 g |
| Tuky | 88,25 g |
| – nasycené | 23,89 g |
| – nenasycené | 56,40 g |
| –– mononenasycené | 37,85 g |
| –– polynenasycené | 18,55 g |
| ––– omega 3 | 1,09 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 491 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 825,90 g |
| – cukry | 289,95 g |
| ––– laktóza | 18,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku vody | Voda | 375 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 100 g 100 g tuku | Margarín | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů |