Nutriční hodnoty (Salát z pekingského zelí s jablkem a křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 102 kJ / 502 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 13,57 g |
| – nasycené | 2,33 g |
| – nenasycené | 10,56 g |
| –– mononenasycené | 8,03 g |
| –– polynenasycené | 2,53 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 24,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,92 g |
| – cukry | 63,97 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g pekingského zelí (může být i zelí hlávkové) | Zelí pekingské čerstvé | 300 g |
| 4 4 menší jablka (nebo 2 větší) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 1 větší cibule (nebo 2 jarní cibulky i s natí) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru krystal | Cukr bílý | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu (nebo Krenexu) | Křen čerstvý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |