Nutriční hodnoty (Dort znak mercedesu s SPZ)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 588 kJ / 3 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,32 g |
| Tuky | 143,72 g |
| – nasycené | 15,86 g |
| – nenasycené | 113,35 g |
| –– mononenasycené | 80,98 g |
| –– polynenasycené | 32,37 g |
| ––– omega 3 | 9,17 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 647 mg |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 486,01 g |
| – cukry | 286,21 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 20 dkg 20 dkg cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 2 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
| pár kapek kapek vanilkové tresti | Aroma vanilkové | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 4 PL 4 PL cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 0,25 l 0,25 l vody | Voda | 250 ml |
| 2 2 banány | Banán čerstvý | 180 g |
| ( 2 ks 2 ks broskví) z broskvového kompotu | Broskev zavařená | |
| višňová marmeláda | Marmeláda višňová | |
| Smartflex Velvet | Fondán |