

Dietní salát z červené řepy na večeři
Suroviny cca 400g salátu
- 200 g uvařené nastrouhané řepy
- 100 g kyselých okurek
- 100 g sterilovaného hrášku nebo mraženého
- 100 g mrkve (můžeme použít čerstvou nebo sterilizovanou s hráškem)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř podle chuti.
Postup přípravy receptu
Neoloupanou řepu zhruba 2 hodiny vaříme.
Necháme vychladit, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, hrášek s mrkví-buď sterilizované, nebo čerstvé. Pokud použijeme čerstvou mrkev, chvíli ji povaříme a nakrájíme na kostičky.
Nakonec přidáme olivový olej, osolíme, opepříme podle chuti.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ- Kniha "Zhubněte jednou provždy" od Antónie Mačingové.
Touto cestou bych chtěla poděkovat Evě Přecechtělové za pomoc při přípravě jídel z této knihy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dietní salát z červené řepy na večeři
-
Vyzkoušeno a skvělý. Já si ještě přidávám lžičku steril. křenu a pak to má ještě lepší chuť.
-
tejaja: Děkuji Terezko. Jsem ráda, že chutnal
-
Šalát je veľmi dobrý. Dovolila som si pridať fotku.
-
Zdeňka Löblová: Tak já to taky zkusím z čerstvé řepy. Díky za tip, líbí se mi tam i ta zakysanka
-
Zrovna jsem si salát ze syrové červené řepy dala chladit do ledničky.
Nastrouhala jsem 3ks syrové červené řepy,přidala nakrájenou najemno cibuli a česnek,štávu z 1 citronu,pepř,sůl a 200ml zakysanky,vše smíchat a dát vychladit,je to výborné a hlavně zasytíopravdu je salát výborný
-
Cervenou repu muzu ve všech podobách at syrovou varenou a hlavne jako soucast borsce vrele doporucuji!
-
Vlasta: taky bych dala syrovou. Ale ne kazdy to snese. Ja ji muzu v jakemkoli mnozstvi a neupravenou, dcera treba jak neni tepelne upravena ...zacne ji byt spatne...
-
Vlasta: Tak to nevím, nezkoušela jsem syrovou
-
A co tu řepu nastrouhat na plátky - syrovou.
-
tejaja: To já nevím, Terezko. Takový názor měl někdo jiný a jinde
-
Jana Remkova: Prečo tlakový hrniec nie je dobrý? Práve naopak, ušetrí nielen energiu, ale výživné látky v potravine, pretože vrie oveľa kratší čas.
-
Helena : Ano, máš pravdu a já ji tak většinou i vařím. Setkala jsem se zas ale s názory, že to není dobré, tak píšu vaření bez tlakáče
. V tlakáči stačí cca 45 minut na ten salát
-
cathleen: Nevlastim tento cesky zazrak, ale pri prvni ceste do CR sobe urcite zakoupim
, nejen zpozeva peceni cervene repy
-
Jitkas: nebo v remosce, Jituš, když jich (řep) není mnoho. Remoska potřebuje sotva pětinu elektřiny co trouba, tak by mi nevadilo ji zapnout kvůli několika málo řepám
-
Nejlepsi je upect ji v troube, staci si zapamatovat, zabalit ji do alobalu a strcit ji tam bokem, kdyz treba pecete maso ci moucnik. V tlakovem hrnci tez, ale na pare, trva to o neco dele, ale zbytecne se "nevyvari". . . . . .