Nutriční hodnoty (Zapečený lilek se sýrem, rajčaty a provensálským kořením)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 709 kJ / 1 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 85,31 g |
| – nasycené | 36,89 g |
| – nenasycené | 40,58 g |
| –– mononenasycené | 34,59 g |
| –– polynenasycené | 5,99 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 3,84 g |
| Cholesterol | 927 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 21,79 g |
| – cukry | 17,25 g |
| ––– laktóza | 5,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší lilek (nebo cuketa) | Lilek čerstvý | |
| 4 4 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 150 g 150 g sýru gouda | Gouda 45% t. v s. | 150 g |
| 3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |