Nutriční hodnoty (Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 479 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 119,72 g |
| – nasycené | 76,27 g |
| – nenasycené | 40,38 g |
| –– mononenasycené | 37,02 g |
| –– polynenasycené | 3,36 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 25,88 g |
| – cukry | 17,42 g |
| ––– laktóza | 14,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký květák | Květák čerstvý | |
| 100 g 100 g sýra gruyere (nebo Emmental) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 2 velké nebo 10-15 třešňových (koktejlových) rajčat | ||
| 200 ml 200 ml husté smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 7-8 7-8 ančoviček ve slaném nálevu | Ančovičky v oleji | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| sůl | Sůl mořská |