

Hraška řízky
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 4 polévkové lžíce "HRAŠKA"
- koření grilovací nebo zlaté kuře
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí plátky ochutíme oblíbeným kořením např. grilovacím, nebo zlatým kuřetem. Necháme odležet asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme těstíčko s „HRAŠKY“ dle návodu na obalu na 4 řízky - 4 polévkové lžíce smícháme s vodou do konzistence hořčice a obylíme v ním masíčko.
Na pánvi hodně rozpálíme olej a do něj vkládáme v těstíčku z „ HRAŠKY “.
Smažíme dozlata stejně jako běžné řízky. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept se dá aplikovat na jakékoliv maso, vepřové, telecí, i obyčejný salám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hraška řízky
-
Kolikrát jsem si říkala,že si tu hrašku koupím je prý dobrá i na zahuštění (třeba polévek) masíčko vypadá teké lákavě
-
pro scarlet: receptík na salát je moc, moc jednoduchý, je to čínské zelí a rajčátka s bazalkou, a nálev podle chuti - olej, ocet, cukr, sůl
-
nevím, co vypadá chutněji. to maso, nebo ten salátek? nebyl by i na něj receptík? děkuji.
-
Hrašku neznám,ale vypadá to báječně,tak si ji objednám.Proč to nezkusit.
-
Přidala jsem obrázek Hrašky Ceria. Na jejich stránkách si můžete přečíst víc, jsou tam i recepty http://www.ceria.cz/
-
Hraška je vynikající, doporučuji vyzkoušet
Nejvíc nám v ní ale chutná cuketa, mňam
-
kroupovko díky za vysvětlení.
+1
-
HRAŠKA je hodně laicky řešeno hrachová mouka. Já ji používám na zahuštění polévek, do omáček a na těstíčko na různá obalování. Kupuje se ve zdravé výživě, bio-koutku a podobně, a dělají ji i pikantní - ochucenou. Prodávají ji po 20 dkg a u nás stojí 45 korun.
Na internetu najdete už dost různých odkazů
-
áha
takže to bude takový větrný kabátek pro ty kuřecí kejtičky...to zní dobře
-
cathleen,díky moc podle názvu jsem si myslela,že to bude z hrachu
díky
-
Hraška je vychucená směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování a k obalování. Nahrazuje trojobal. (http://www.bonyplus.cz/koreni/?p=productsList&iCat..., http://www.biorodinka.cz/hraska-jemna-250g-p-292.h...) U receptu by neškodila její fotečka
-
jsem asi divná,ale též nevím co je hraška
jinak řízečky vypadají jako malovaný
-
HRAŠKY??? hmmm, tak to mi nic neříká...