Nutriční hodnoty (Nadívaná jarní kuřátka a petrželové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 182 kJ / 3 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,24 g |
| Tuky | 278,00 g |
| – nasycené | 117,38 g |
| – nenasycené | 150,51 g |
| –– mononenasycené | 130,32 g |
| –– polynenasycené | 20,19 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 32,06 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 2,69 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 242,64 g |
| – cukry | 27,49 g |
| ––– laktóza | 5,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 jarní kuřátka (500 g) | Kuře | |
| 100 g 100 g slaniny (tenkých plátků) | Špek | 100 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| vývar (nebo 1 kostka hovězího bujónu) | Vývar masový | |
| 150 g 150 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 150 g |
| 3 3 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 4 lžíce 4 lžíce panenského olivového oleje | Olej olivový | 80 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 svazek 1 svazek nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| trocha trocha citronové šťávy | Šťáva z citrónu |