Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème Chantilly

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Pod vznešeným názvem crème Chantilly se skrývá šlehačka, ochucená vanilkou. Ač se jedná o velice jednoduchou záležitost, její chuť je opravdu dokonalá. Využijeme ji hlavně při zdobení dortů, nebo zákusků.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 134 kJ /
749 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vychlazenou šlehačku ochutíme semínky z vanilkového lusku (nebo vanilkovým extraktem). Krok 2: Smetanu vyšleháme metlami do polotuha. Krok 3: Přidáme cukr a došleháme dotuha. Krok 4: Šlehačku, nyní už Crème Chantilly použijeme dle libosti, nebo na omezenou dobu dáme do lednice.

TIP: Jednoduchý návod na krém Chantilly

Zveřejněno 24. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème Chantilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEG5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème Chantilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEG5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krémem jsem plnila minipavlovu. Přidala jsem s dovolením foto:-)

Chtělo by to fotku receptu, takhle je to polovičatý a ne dokonalý, kuchaříčku! (((

Tak to jsem nevěděla, že připravuji krém Chantilly, když dělám vanilkovou šlehačku. Postup jsem si vymyslela odlišný: šlehačku uvedu téměř do stavu varu, smíchám s potřebným množstvím vanilkového cukru, nechám vychladit a dám do ledničky. Vyšlehám další den. :-K

Pozrela som si tento krém vo svojej francúzskej kuchárke. Zdôrazňuje sa tam šľahanie v studenej mise. Krém má byť spenený a akonáhle drží sa na metlách šľahača, treba prestať šľahať. Potom sa pridá cukor (50 g) a vanilkový cukor, 1/2 vrecka na 1/4 l smotany. ;-)

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr moučkový, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu