Crème Chantilly

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 ml smetany na šlehání (raději s vyšším obsahem tuku)
1 KL moučkového cukru (nebo i více, podle chuti)
1 vanilkový lusk (semínka), nebo 1/2 KL vanilkového extraktu, nebo v případě nouze 1 (20 g) vanilinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Metlami vyšleháme vychlazenou, aromaty ochucenou smetanu do polotuha.

  2. Přidáme cukr a došleháme dotuha.

  3. Šlehačku, nyní už Crème Chantilly použijeme dle libosti, nebo na omezenou dobu dáme do lednice.

Poznámka od kuchařky

Ano, recept sám o sobě vypadá jako pokus o vtip - většina z nás to tak většinou dělá...

...ale aspoň název poslouží k zamyšlení.

Zdroj: obecně známý postup, většina z nás to tak většinou dělá, že :-)

Komentáře k receptu Crème Chantilly

  • Dajda Dajda

    Tak to jsem nevěděla, že připravuji krém Chantilly, když dělám vanilkovou šlehačku. Postup jsem si vymyslela odlišný: šlehačku uvedu téměř do stavu varu, smíchám s potřebným množstvím vanilkového cukru, nechám vychladit a dám do ledničky. Vyšlehám další den. :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pozrela som si tento krém vo svojej francúzskej kuchárke. Zdôrazňuje sa tam šľahanie v studenej mise. Krém má byť spenený a akonáhle drží sa na metlách šľahača, treba prestať šľahať. Potom sa pridá cukor (50 g) a vanilkový cukor, 1/2 vrecka na 1/4 l smotany. ;-)

    Odpovědět