Nutriční hodnoty (Fazolový salát "pikant")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
| Tuky | 190,26 g |
| – nasycené | 83,55 g |
| – nenasycené | 103,64 g |
| –– mononenasycené | 85,89 g |
| –– polynenasycené | 17,75 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 7,04 g |
| Sůl | 17,10 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
| – cukry | 5,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 konzervy červených fazolí v nálevu (1 konzerva 425 ml) | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 200 g 200 g libové gazdovské slaniny (nebo anglické slaniny) | Špek | 200 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce sladké sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce sladké omáčky chilli | Chilli omáčka | 60 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru (dle potřeby) | Cukr bílý | |
| zelená petrželka (na ozdobu) | Petržel nať čerstvá | |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| rozpůlený rohlík (lehce potřený) | Rohlík pšeničný bílý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| vejce uvařené (natvrdo) | Vejce slepičí |