Nutriční hodnoty (Fazolový salát "pikant")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
Tuky | 190,26 g |
– nasycené | 83,55 g |
– nenasycené | 103,64 g |
–– mononenasycené | 85,89 g |
–– polynenasycené | 17,75 g |
––– omega 3 | 2,00 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 7,04 g |
Sůl | 17,10 g |
Sacharidy | 12,50 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 konzervy červených fazolí v nálevu (1 konzerva 425 ml) | Fazole červená ledvina sterilované | |
200 g 200 g libové gazdovské slaniny (nebo anglické slaniny) | Špek | 200 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
3 lžíce 3 lžíce sladké sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
4 lžíce 4 lžíce sladké omáčky chilli | Chilli omáčka | 60 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 špetka 1 špetka cukru (dle potřeby) | Cukr bílý | |
zelená petrželka (na ozdobu) | Petržel nať čerstvá | |
trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
rozpůlený rohlík (lehce potřený) | Rohlík pšeničný bílý | |
česnek | Česnek čerstvý | |
vejce uvařené (natvrdo) | Vejce slepičí |