Nutriční hodnoty (Kontrabáš z pohanky zapečený)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 487 kJ / 1 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,85 g |
| Tuky | 15,96 g |
| – nasycené | 8,18 g |
| – nenasycené | 6,18 g |
| –– mononenasycené | 2,06 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 45,81 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 271,05 g |
| – cukry | 24,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g pohanky (kroupa nebo lámanka) | Pohanka loupaná | 250 g |
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| kmín | Kmín | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 200 g 200 g uzeniny (uzené maso, klobáska nebo slanina, ale nejlepší je směs) | Klobása | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sádlo | Sádlo vepřové |