Nutriční hodnoty (Jahodový mousse (pěna) s mascarpone krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 882 kJ / 1 884 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,33 g |
| Tuky | 157,82 g |
| – nasycené | 100,32 g |
| – nenasycené | 53,70 g |
| –– mononenasycené | 47,14 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 1,57 g |
| Vláknina | 6,23 g |
| Cholesterol | 396 mg |
| Sodík | 258 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 91,83 g |
| – cukry | 91,61 g |
| ––– laktóza | 18,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 45 ml |
| 2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 200 g 200 g crème fraîche | Creme fraiche 33% | 200 ml |
| 100 g 100 g smetany 33% tuku | Smetana kravská sladká 35% | 100 ml |
| 2 plátky 2 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 100 g 100 g jahod | Jahody čerstvé | 100 g |
| moučkový cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 125 g 125 g mascarpone | Mascarpone | 125 g |
| 125 g 125 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Lemon curd | ||
| 1 lžíce 1 lžíce Grand Marnier | Likér | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |