Nutriční hodnoty (Kaldoun)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 9 074 kJ / 2 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,20 g |
Tuky | 108,11 g |
– nasycené | 59,80 g |
– nenasycené | 40,30 g |
–– mononenasycené | 34,03 g |
–– polynenasycené | 6,27 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 38,26 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 194,42 g |
– cukry | 26,69 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kachní vývar (viz níže) | Vývar husí | |
1 1 mrkev čerstvá nastrouhaná | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 plátek 1 plátek celeru čerstvě nastrouhaný | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel čerstvá nastrouhaná | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1,5-2 l 1,5-2 l vody | Voda | 1750 ml |
1 1 kachní skelet (nejlépe i s droby) | Droby kachní směs | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
plocholistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
200 g 200 g kachních jater | Játra kachní | 200 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
čerstvá majoránka | Majoránka čerstvá | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/2 1/2 skořápky vody | Voda |