Nutriční hodnoty (Biskupský chlebíček podle Ivety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 339 kJ / 3 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,25 g |
| Tuky | 201,20 g |
| – nasycené | 114,69 g |
| – nenasycené | 69,76 g |
| –– mononenasycené | 60,75 g |
| –– polynenasycené | 9,01 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 464,64 g |
| – cukry | 356,46 g |
| ––– laktóza | 3,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 120 g 120 g změklého másla ( nebo Hery ) | Máslo kravské | 120 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných ořechů (dle chuti) | Vlašské ořechy | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |