Nutriční hodnoty (Játra na špeku se šunkovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 464 kJ / 3 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,98 g |
| Tuky | 157,89 g |
| – nasycené | 80,16 g |
| – nenasycené | 69,48 g |
| –– mononenasycené | 56,94 g |
| –– polynenasycené | 12,54 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 1,83 g |
| Sodík | 2,99 g |
| Sůl | 7,62 g |
| Sacharidy | 349,03 g |
| – cukry | 20,66 g |
| ––– laktóza | 0,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater | Játra vepřová | 500 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| 100 g 100 g uzeného špeku (popř. slanina) | Špek | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 800 ml 800 ml vepřového vývaru (podle potřeby) | Vývar vepřový | 800 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 100 g 100 g šunky (od kosti) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |