Nutriční hodnoty (Krémová mangold suppe :-))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 306 kJ / 1 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,36 g |
| Tuky | 83,64 g |
| – nasycené | 53,45 g |
| – nenasycené | 28,82 g |
| –– mononenasycené | 26,17 g |
| –– polynenasycené | 2,64 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 55,93 g |
| – cukry | 16,21 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| asi 40 listů asi 40 listů mladého mangoldu | Mangold | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 15 cm 15 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| kmín | Kmín | |
| špetka špetka kari | Kari | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| celozrnná mouka | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 žampion portobello | Portobello čerstvá | |
| 5 5 kloboučků hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
| 5 cm 5 cm zelená část pórku | Pórek čerstvý |