Nutriční hodnoty (Paprikový guláš s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 102 kJ / 1 219 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,59 g |
| Tuky | 75,24 g |
| – nasycené | 29,09 g |
| – nenasycené | 30,89 g |
| –– mononenasycené | 25,12 g |
| –– polynenasycené | 5,77 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 16,56 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 733 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 62,00 g |
| – cukry | 48,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1/2 kg 1/2 kg čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| lžička lžička mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1/4 l 1/4 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| lžíce lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| lžíce lžíce petrželky nebo pažitky (lze i mražené) | Petržel nať čerstvá | |
| 4-8 4-8 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |